Първоначално публикувано от Satanism
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
премахване на драскотини и дупки
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Conqueror Покажи съобщениеИма прозрачно фолио, което лепят на броните, предполагам и на капака може, което предпазва от камъчета. Но като гледам какви коли влизат за тази манипулация предполагам не е никак евтино.Това е подобно на прозрачното фолио, което лещят и на предното и предните стъкла само UV защита
156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Преди време намерих разни начини за махане на вдлъбнатини по колата http://www.metacafe.com/watch/501379...ith_airduster/
и на драскотини http://www.metacafe.com/watch/500866...ousehold_item/. Първото го пробвах - не успях явно, защото мястото на пробата беше от одиране(остъргване) в ръба на едни гаражи... Второто ми се вижда лесно и изпълнимо. Има и други "щуротийки" там...
Comment
-
Поне според мен,а може и според други колеги най-доброто решение е пребоядисване.Последните клипчета които беше пуснал колегата показват някои трикове,от които нищо несе вижда заради камерата.Ако след тея манипулации се огледа всичко ще се вижда.И аз съм пробвал някои методи на заличаване,но ефект няма или поне такъв какъвто изкам аз.Друго си е добре боядисан детайл който лъщи и неможе да му се хване забележката.Mercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
няма спор, че пребоядисването е най-доброто решение, особено ако е цялостно, частичното в повечето случаи е съпроводено с разлики в основната и новата боя... А и нищо не пречи ако човек реши да пристъпи към пребоядисване да пробва първо „алтернативни” методи и да сподели .
За качеството на клиповете не споря, не съм ги правил аз
Comment
-
Първоначално публикувано от nmushnikov Покажи съобщениеняма спор, че пребоядисването е най-доброто решение, особено ако е цялостно, частичното в повечето случаи е съпроводено с разлики в основната и новата боя... А и нищо не пречи ако човек реши да пристъпи към пребоядисване да пробва първо „алтернативни” методи и да сподели .
За качеството на клиповете не споря, не съм ги правил азMercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Нека и аз се включа в темата :
Излизайки от завода , нещата представляват така:
Метален (пластмасов) детайл, върху него няколко микрона акрилен грунд (шриц кит) боя и от горе лак. Дебелината на цялото покритие е до 200 микрона. Именно малката му дебелина го прави устойчиво на механичен удър . Всъщност , то е толкова тънко, че има механичната здравина на основата под него. Акопък се стигне до откъртване, то пораженията са минимални и плитки.
При пребоядисване на детайла, никой няма да си направи труда да свали старото покритие отново до метал. Надират го, отгоре го наливат с акрилен грунд (шприц кит, който изполват вместо полиестерен кит) , зануляват на водна шкурка и отгоре нанасят боята и лаковото покритие.
Честито, вече си имаме дебелина до около милиметър дори.
При механичен удър се образуват кратери като от метеорити
Продават се грундове на епоксидна основа с висока механична якост , които до някъде решават проблема, но са твърде скъпи и ако не си ги купите Вие, никой няма да го използва. И въпреки всичко, цялостното и качествено пребоядисване на детайла е най-добрият вариант.
Comment
-
Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщениеКаква е твоята машинка? Нещо ми е влезнала в главата и на мен такава машинка, но не знам каква и от къде.
Иначе най-доброто решение е пребоядисването, но подкрепям колегата,че старото покритие се сваля.Ако бояджията не ще, сваляш го сам - правих го преди на фиата и не е толкова трудно, разбира се ако на човек му се занимава....
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение...
Аз щях да кажа, че наистина недостатъка на цялостното боядисване на детайла е, че след точно 2 седмици активно каране, колата ти ще изглежда дори и по-зле от преди (точно заради по-дебелия слой който се е получил от боядисването (емпирично изпробвано от мен)... Аз лично бих пробвал с тия фолиа, които спомена някой колега, но те не са хич евтини... Хубавото е, че някъде четох, че имало такова с "недраскаемо" покритие (според мен по-устойчиво на камъчета и други подобни, ама чак пък недраскаемо...), лошото е, че преди да се залепи това фолио, пак трябва да се боядиса или поне да се изравнят дупките които са се получили в старата боя (ако фолиото е цветно а не прозрачно);
Има и един последен вариант, който съм виждал само веднъж - беше специален кит за поправка на боята от дребни дрсакотини - изглеждаше точно като лак за нокти и на капака на бутилката имаше специална четчица за нанасяне - с това нещо се постигаше уникален резултат, мацане с четчицата без абсолютно никакви следи от нея, направо не повярвах на очите си... Предполагам, че в боята има някакъв разтворител, който я "слива" с околната боя или нещо подобно, но както и да е - такова нещо не съм виждал да се продава никъде, а човека, който ми го показа, каза, че го има от Германия (примерно)... Сигурно може да се намери в нета де, но едва ли ще е евтино - в него боята си е по каталожния номер на колата...Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 13:27.
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеЕто това е истината
Аз щях да кажа, че наистина недостатъка на цялостното боядисване на детайла е, че след точно 2 седмици активно каране, колата ти ще изглежда дори и по-зле от преди (точно заради по-дебелия слой който се е получил от боядисването (емпирично изпробвано от мен)... Аз лично бих пробвал с тия фолиа, които спомена някой колега, но те не са хич евтини... Хубавото е, че някъде четох, че имало такова с "недраскаемо" покритие (според мен по-устойчиво на камъчета и други подобни, ама чак пък недраскаемо...), лошото е, че преди да се залепи това фолио, пак трябва да се боядиса или поне да се изравнят дупките които са се получили в старата боя (ако фолиото е цветно а не прозрачно);
Има и един последен вариант, който съм виждал само веднъж - беше специален кит за поправка на боята от дребни дрсакотини - изглеждаше точно като лак за нокти и на капака на бутилката имаше специална четчица за нанасяне - с това нещо се постигаше уникален резултат, мацане с четчицата без абсолютно никакви следи от нея, направо не повярвах на очите си... Предполагам, че в боята има някакъв разтворител, който я "слива" с околната боя или нещо подобно, но както и да е - такова нещо не съм виждал да се продава никъде, а човека, който ми го показа, каза, че го има от Германия (примерно)... Сигурно може да се намери в нета де, но едва ли ще е евтино - в него боята си е по каталожния номер на колата...Alfa Romeo 147 "Selespeed"
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от mik mik Покажи съобщениеАз имам такива- когато си купих колата от Германия бяха в жабката- представляват както каза колегата две шишенца с четчици едното е цвета другото е лак. 2те са специално за модела с номера на боята и т.н., но резултата от работата с тях е бих казал само задоволителен...
Боята и лака с годините леееко си променят цвета и
Колите ни не са нови за да се постигне идеалният ефект .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
В последния Аутобилд, от миналата седмица, да уточня, имаше едно студио в София, /и на други места има такива/ където ти се слага фолио, с 10 години гаранция, най- удачно на покрив, преден и заден капак, което идеално прикрива по дребни драскотини а и пази от нови.Но се прави обикновено с някакъв друг цвят, тъмен, с цел, целта е по скоро гонене на ефект.Ламарините трябва да са без деформации
Може би има и решения с други фолиа, като цяло е по добро и по изгодно от пребоядисване на детайли.Last edited by fred; d.m.y г., 20:21.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Като карбоновото фолио на 3М,но съм виждал само 1 156ца с такова на предния капак колегата е от форума мисля се досещата за кои ви говоря но аз лично още не бих се престрашил просто защото незнам дали ще ми хареса....Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
Alfa Romeo GT 1.8 TS
Yamaha R6
Comment
Comment